Overname arbeidscontracten

Samen komen we er uit

Overname arbeidscontracten

Overname arbeidscontracten

Goed personeel is onmisbaar. Soms komt het voor dat er een mismatch is ontstaan tussen werk­nemer en werkplek, wat kan leiden tot een onprettige werkervaring en uiteindelijk tot (langdurig) verzuim of een arbeidsgeschil. Dit is nadelig voor de continuïteit van de organisatie, de werkdruk van collega’s, en het kan hoge kosten met zich meebrengen. Overname van arbeids­contracten kan dan een goede oplossing zijn.

Een van de samenwerkingspartners van Kooistra & Partners is Everybody Groep, een landelijk opererende organisatie die werkt vanuit de gedachte dat elke werknemerwaardigheid en perspectief in het werk moet ervaren. Met preventie als basis, dus er spoedig bij zijn wanneer deze elementen in het geding dreigen te komen. Dat resulteert in tevreden werknemers en minder verzuim.

Overname arbeidscontracten
Wij nemen niet alleen arbeidscontracten over van arbeidsongeschikte werknemers, maar ook van gezonde werknemers die niet (meer) op hun plek zitten. Dit houdt in, directe vrijwaring van uw werkgeversverplichtingen en een ontslag volgens de richtlijnen van het UWV. Wellicht is een regeling met uw verzekeraar mogelijk. Zo bespaart u kosten, zorgen en tijd en bevordert u een gezonde werkomgeving.

Uw werknemer behoudt de zekerheid van een inkomen, krijgt weer perspectief en de mogelijkheid om door te stromen naar passend werk. Dit doen we door middel van intensieve begeleiding, omscholing en/of bijscholing.

Samenwerking met arbodienst en specialisten
Wij werken nauw samen met onze eigen arbodienst en andere specialisten, gehuisvest in het Medisch Center Badhoevedorp. Daarnaast heeft Everybody Groep een groot netwerk en professionele coaches. Zo kunnen wij de werknemer alle nodige handvatten bieden op weg naar nieuw werk.

Uw voordeel

Een werkgever met arbeidsongeschikte, of gedemotiveerde werknemers, merkt hoeveel negatieve impact dit op het bedrijf heeft, zowel op de continuïteit van de organisatie, als op de overige werknemers (afname werksfeer en toename werkdruk).

Wij nemen het arbeidscontract van zo’n werknemer van u over. Wat houdt dat in voor u?

  • Directe vrijwaring van uw werkgevers­verplichtingen.
  • Ontslag volgens de richtlijnen van het UWV.
  • Duidelijkheid over de kosten van het traject.
  • Tevreden personeel, omdat zij niet meer de werkdruk ervaren van het extra werk van de zieke werknemer.
  • Beperkt verzuim; tevreden personeel verzuimt minder.

Staat uw vraagstuk er niet tussen?

Neem vrijblijvend contact met mij op om samen uw coachingsvraagstuk te bespreken.

Een aantal bedrijven die u voor gingen

Apotheekhoudende Huisartsen Diever
Tandheelkundig centrum 't Haagje
Vereniging voor CVO in Noord-Fryslân
Tandartspraktijk Mulder
Dierenkliniek Mheenpark
Firimass
Bakkerij Scholten
Real Concepts
Bentacera
Comenius
Gemeente Doesburg
Carion
All Round
Turksma
Caleidoz
Eijmers
HAP De Kastanje
Hunting Engelen
Hut accountantskantoor
Quadratand

Begin met typen en druk op enter om te zoeken